Finnmark  i september, et eventyr i høstfarger – UTSATT TIL 2021


E naturopplevelse av de sjeldne. Turen går fra 5. til 10. september, det er like før den første snøen daler ned i Finnmark, dagene blir kortere, luften friskere,  naturens farger forførende vakre, og under polarnattens stummende mørke  kan du oppleve nordlysets magiske dans.

Vi bor under hele oppholdet på et førsteklasses hotell i Kirkenes, en hyggelig by til å bli glad i, bare 15 minutters biltur fra grensen til Russland. Det blir tur med elvebåt like til Boris Gleb, – nærmere grensen er det ikke mulig å komme.

Vi skal på tur til Øvre Pasvik naturpark som huser Norges største bjørnestamme, vi går innom parkens informasjonssenter og får forklart hvordan vi skal forholde oss om vi møter en svær tass på et par hundre kilo.  Neste stopp er høyde 96 med utsikt til langt inn i Russland, og derfra kjører vi til Melkefoss. Vi har med oss lokalkjent guide som underveis vil fortelle om levemåte og historie i ett av fastlands-Norges mest værharde steder.

Ingen tur til Finnmark uten å nevne kongekrabbene, de digre, opptil 15 kilo tunge beistene som er stygge som få andre levevesener, men de har reddet økonomien til Finnmarks mange kystkommuner. De er en delikatesse, så velsmakende at du må bla opp flere tusen kroner for en tallerken på en Guide Michelin-restaurant på kontinentet..

Vi skal ut med en erfaren fisker og trekke teiner fulle av kongekrabber fra Barentshavet. Deretter går vi i land, tilbereder fangsten og serverer dagens lunsj i et renovert  båtshus ved fjorden. Der kan du spise så mye kongekrabbe som du orker. Og lunsjen er fersk, fersk, fersk.

Det blir tur til skoltesamenes kultursenter i Neiden, 60 km fra Kirkenes. Skoltesamene anses for å være ufolket på Kolahalvøya. De er i dag en minoritetsgruppe som lever i grensetraktene mellom Norge, Finnland og Russland, et lite mindretall som teller knappe et tusen mennesker. En representant for skoltesamene skal vise oss rundt i Neiden, til museet, til «Skoltebyen» og til det lille russisk- ortodokse kapellet. Nesten alle skoltesamene tilhører den russisk-ortodokse kirken.

Her er fullstendig program: Finnmark høst 2020 program Merk at prisen ikke er oppgitt.

Kan denne turen være av interesse så ta kontakt med: Stein Viksveen, tlfnr. 916 09 512 eller stein@viksveen.no

eller ReiseExperten, tlfnr. 52 80 87 80 eller heidi@reiseexpert.no

 

Be the first to comment on "Finnmark  i september, et eventyr i høstfarger – UTSATT TIL 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*