«Hvorfor det?» – en samtalegruppe

Vi har ledige plasser på gruppa. Så hvis dette er noe for deg – kom, vel!
To møtedatoer igjen før sommerferien. Vel møtt tirsdag 8. og 22. juni kl. 10.30.

Hovedideen med samtalegruppen “Hvorfor det?” er å prøve å forstå andres perspektiver og virkelighetsforståelser mer enn bare å argumentere for eller imot egne og andres meninger. Vi stilles alle stadig overfor dilemmaer, små og store, og vi må foreta valg. I denne samtalegruppen skal vi både gi uttrykk for egne betraktninger og lytte til andres forslag til løsning på etiske, moralske og praktiske dilemmaer. Det handler om å leke med tanker rundt konsekvenser av våre valg; “hva ville skjedd hvis…?” Det skal være rom for både humor og alvor, og målet er å klare å se at andres tenkemåte også er tuftet på egen bakgrunn og verdier – selv om de er annerledes enn dine. 
Utgangspunkt for den gode samtale: Det er berikende å kunne forstå bakgrunnen for andres meninger og betraktninger selv om man er rykende uenig.

Samtalegruppen “Hvorfor det?” skal ledes av fotokunstner og frilansjournalist Morten Golimo. Han har jobbet som feature-, reise- og portrettjournalist og levert stoff til både dags- og ukepresse. Han har også holdt en rekke kurs og foredrag innen fotografi, video og kommunikasjon. I dag er han først og fremst fotokunstner med flere store og mindre utstillinger bak seg – blant annet utstillingen “Nordic Mystique” på Gallery RIVAA i New York. 
    – Jeg har alltid vært et hvorfor-menneske. Jeg er mer opptatt av hvorfor folk gjør og sier ting, enn hva de sier og gjør. Å forstå hvorfor folk handler og tenker som de gjør er berikende, og bidrar til å dempe konflikter. “Hva er bakgrunnen for at du tenker som du gjør?” er en mye morsommere tilnærming til andre mennesker enn et bombastisk “du tar feil!”, sier Morten Golimo.  

Samtalegruppen starter opp igjen på Skipper Worse Ledaal tirsdag 24. august kl. 10.30. Deretter møtes gruppen annenhver tirsdag. Gi beskjed på epost til resepsjon@skipper-worse.no dersom du har lyst til å være med, så vil du bli kontaktet.

Be the first to comment on "«Hvorfor det?» – en samtalegruppe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*