Hverdagsglede

HVERDAGSGLEDE
Skipper Worse Ågesentunet er et aktivitetssenter for hjemmeboende personer som har demenssykdom. Med fokus på trivsel og en aktiv hverdag, møtes vi til aktiviteter som turgruppe, trim, kafè og Syng med oss.

info Hverdagsglede tilbyr et sosialt fellesskap med mennesker i samme situasjon. Sammen ønsker vi å skape fine øyeblikk og glede oss over gode opplevelser i hverdagen. Vi har faste aktiviteter på Ågesentunet, innimellom drar vi også på utflukter.

ÅPNINGSTIDER:
Vi har åpent mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl 10.00-14.00.  Tirsdager har vi eget tilbud til dere som er pårørende. Her er ukesprogram for januar og februar 2020 (dobbelklikk på lenken) Hverdagsglede januar-februar 2020demens1

UKESPROGRAM:

Mandag:

Kl. 10.00 Kaffe og drøs i peisestua

kl. 11.00 Turgruppe

Lunsj etter turen

Innimellom drar vi på utflukter

 

Onsdag:

Kl. 10.00 Kaffe og drøs i peisestua

Kl. 11.00 Lunsj og kåseri/sang og musikk

Kl 12.00 Trim m/Monika

Kl. 12.00 «Gutta på tur» (turgruppe for menn)

Fredag:

Kl. 10.00 Kaffe og drøs i peisestua

Kl. 11.00 Trim m/Monika

Kl 11.45 Varm lunsj

Kl 12.30 Syng med oss

HVERDAGSGLEDE FOR PÅRØRENDE
Skipper Worse er et heleid selskap av Nasjonalforeningen for folkehelsen, som er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende. På Ågesentunet finner du også tilbud for deg som er pårørende.  Hver  tirsdag kan du komme til oss for lunsj og samtale i kafeen. Vel møtt!
Ta gjerne kontakt på tlf 51 56 43 30 – tast 4 eller mob.nr. 415 45 781. Kontaktperson Kari Skeie. Epost: mailto:agesentunet@skipper-worse.no

DEMENSFORENINGEN:
Hver 2. onsdag i måneden har Demensforeningen medlemsmøte kl 18. I tillegg drives Pårørendeskolen i samme lokaler. Du er også velkommen innom på dagtid for en kaffikopp. Vi har også et tilbud om samtalegruppe etter Pårørendeskolen. Er du interessert, ta kontakt med oss på senteret.

For mer informasjon om demens og arbeidet som drives, se www.nasjonalforeningen.no

old_man_beach-jpg-size-xxlarge-promo1DEMENSLINJEN
Hvilke rettigheter har du som pårørende? Trenger du noen å snakke med? Ring demenslinjen: tlf 23 12 00 40

AKTIVITETSVENN
En aktivitetsvenn er en frivillig, som med kurs og veiledning gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser.

Gjennom aktivitetsvenn-ordningen kan du bli kjent med en frivillig som er med deg på aktiviteter du har interesse for.
Kanskje har du behov for følge til aktivitetene på Hverdagsglede. Ta kontakt for mer informasjon:  Guri Tysse, mobnr. 90 75 26 48.

VENNEKURS:
Vi tilbyr 2-timers kurs for venner og nettverk som ønsker å få litt bedre kjennskap til demens og hvordan en kan være til støtte for den demensrammede. Ta kontakt om du ønsker å delta på et Vennekurs, mob. 415 45 781

Under her kan dere lese en ærlig og åpen beretning om å leve nært med en som er rammet av demens … til ettertanke for oss alle. Vårt håp er at flere i samme situasjon kan finne hjelp til veien videre gjennom pårørendetilbudene på Ågesentunet.

https://www.glomdalen.no/helse/sykdom/eidskog/atle-skriver-om-konas-kamp-mot-alzheimer-det-foles-som-jeg-har-forlatt-et-menneske-i-ytterste-nod/f/5-19-270939