REISE

Det blir dagstur til Kvitsøy med kjekt program tirsdag 22. august (avreise Mekjarvik kl. 10.10). Turen går med egne biler. Det blir omvisning på øya ved Rolf Skretting, bl.a. Korset, Kirken, Haalandhuset, Fyr og trafikkstasjon, Hummermuseet. Avslutning med kjempegod fiskesuppe på Grøningen Restaurant.  Her er program:

Og 13. september inviterer vi til overnattingstur til Telemarkskanalen m.m. Se under:


HARDANGER SEPTEMBER 2022:
Det ble en vellykket tur til Hardanger og Flåm i september 2022. Fint vær, god mat og sosialt samvær både før og etter middagen på lørdagen.  Det ble en flott omvisning i Ulvik på Syse gård fredag ettermiddag/kveld før middagen – først vandring i eplehagen, så gårdshistorien og smaksprøver  av både spekemat, saft og sider inne på låven, og vi avsluttet med handel i gårdsbutikken nede i fjøset.  
Turen med Flåmsbanen på lørdag var en fin opplevelse – vi okkuperte nesten en hel vogn for oss selv.  Litt vandring nede i Flåm før bussturen gikk videre til Undredalen, som er kjent for sin geitost.  Handel her og, og vi rigget til med medbrakt bord og lunsjmat bestående av brød og pålegg nede i sentrum/ kaien med utsikt utover Sognefjorden. Det var populært og maten smakte.  
Hjemturen på søndag gikk via Utne og rundt langs Hardangerfjorden via Jondal og Baroniet. Det var epler overalt på denne turen klare for høsting. Middag med hjemmelagde kjøttkaker, poteter, ertestuing og sviskegrøt smakte kjempegodt og historien om Olaløa fra vertskapet slo an.

Denne blide gjengen (og enda noen som ikke var der da bildet ble tatt) var på dagstur «Karmøy rundt» i mai 2022.